Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Herald

Yoga Sutra
Close

Recomanda acest produs

Luxsublima.ro
Viziteaza-ne pe luxsublima.ro

security

Yoga Sutra

Autor: Patanjali

 

Titlul complet: Yoga Sutra

Editura: Herald

Format: 13 x 22 cm
Numar pagini: 224
Anul aparitiei: 2015

 Aceasta carte este un comentariu la Yoga Sutra – o scriere alcatuita din 196 de aforisme (sutra) scrise de inteleptul Patanjali.
  Titlul s-ar putea traduce prin "aforisme despre yoga", dar in fapt cuvantul sutra inseamna "fir". Implicatia acestui termen este ca cuvintele scrise sunt purtatoare ale unei gandiri subiacente continue; diferitele idei se leaga laolalta asemenea unui sirag de margele pentru a forma o filozofie completa.
  Scrierea mai este numita si Yoga Darsana, titlu tradus indeobste ca "Filozofia Yoga", dar in realitate cuvantul darsana are o semnificatie mult mai profunda. Literal el inseamna "a vedea". Deriva din radacina verbala drs -"a vedea", si este legat de drasta - "vizionar". Darsana este procesul vederii. Prin urmare, Yoga Darsana inseamna "procesul vederii prin yoga", dar nu in sensul vederii cu ochii sau cu orice alt simt destinat lumii exterioare. Inseamna a vedea ceva dincolo de simturi si dincolo de minte. Este procesul vederii cand ochii si celelalte simturi sunt inchise si mintea se afla sub un control absolut. Yoga Darsana este o metoda de perceptie superioara; astfel este un mijloc de "a vedea invizibilul" sau "de a vedea prin intuitie spirituala".
  "Yoga Sutra" este considerat cel mai precis si mai stiintific text scris vreodata despre Yoga.

   "Termenul Yoga, dupa definitia pe care o da Patanjali, inseamna definitiva anihilare (nirodha) a tuturor modificarilor constiintei (cittavritti), incluzand stadiile pregatitoare in care mintea trebuie sa fie obisnuita sa ramana ferma in diferite stari mentale graduale. Bazele doctrinei Yoga a lui Patanjali trebuie cautate in filozofia Samkya formulata de inteleptul Kapila. invatatura lui, privita ca cea mai inalta dintre toate sistemele yoghine este atat de importanta incat a influentat toate sistemele gandirii indiene." (Surendranath Dasgupta)
   "Patanjali isi insuseste intreaga filozofic Samkya, dar, dupa parerea lui, cunoasterea metafizica nu poate, ea singura, sa-l conduca pe om la eliberare. Cunoasterea nu face decat sa pregateasca drumul in vederea dobandirii libertatii. Eliberarea trebuie cucerita prin lupta grea, cu ajutorul indeosebi al unei tehnici ascetice si al unei metode de contemplatie. Scopul Yogai este de a suprima constiinta normala in favoarea uneia calitativ diferite, capabila de o intelegere exhaustiva a adevarului metafizic." (Mircea Eliade)

Produsul este in stoc Pret vechi: 32.00 LEI Pret: 24.00 LEI Adauga in cos
Comenzi telefonice: 0747.076.225
Newsletter

Oferte speciale