Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Mesaj pentru tine

"Am avut o zi de groaza. O zi cumplita. Sunt rupt, sunt la pamant de oboseala." Auzim des asemenea plangeri. Si intra in cotidian, ca o descarcare a nemultumirii, a frrustrarii. Ca o revansa in fata celor neplacute. Da, sunt neplacute, dar le denuntam. Ne vorbim propriile zile de rau.

Cat foloseste asta relatiei cu noi insine, cat foloseste comunicarii cu celalalt... Deloc noua. in relatii in schimb foloseste, desi nu la apropiere, ci la avertizare. Se subintelege din spuneri ca acestea ca nu mai avem energie sufleteasca sa il privim, sa il ascultam, sa il imbratisam pe cel de langa noi. Nu mai avem energie sufleteasca sa il daruim cu iubire, sa vibram la delicate straluciri ale fiintei sale adanci. si avem si explicatii linistitoare, ne-am consacrat timpul si vlaga unor chestiuni mult mai importante, care, de altfel nici nu stau la negocieri cu noi, ne confisca toata atentia, fara drept de apel.

Ca sa ne scufundam in oceanul unui suflet ne trebuie harul respiratiei indelungate. E adevarat. Cine mai face azi exercitii de respiratie pentru iubire? Iubirea de sine si iubirea de celalalt... Ne antrenam pentru conditia fizica, pentru cariera, pentru politica, chiar si pentru a fi mai mult si mai folositor in slujba unor idealuri care trec pragul apartamentului privat si privesc oameni ca umanitate. Cu gestul istovit al naufragiatului aruncam in apele largi sticla care ne contine mesajul. O privim cum se indeparteaza si speram sa atinga tarmul unde altcineva tocmai lanseaza propriul mesaj in framatul acvatic. Apoi ne intoarcem cu spatele si ne vedem de celelalte ale vietii, atat de presante, atat de zilnice. Chestiuni care nu sufera amanare, zicem noi. in timp ce sufletul, ca tot este etern, poate fi amanat...

Pamantul e o planeta albastra. De-a lungul marilor ape care il acopera suntem noi, aruncand mereu in valuri sticla care ne contine mesajul. Dar oceanul insusi, pamantul, vazduhul si focul sunt o sticla care calatoreste spre noi in oceanul de stele. Mesajul dinauntru spune: "Oricine ai fi, te iubesc. Tatal tau, Dumnezeu".

Fa-ti timp sa deschizi sticla aceasta si sa-i deslusesti mesajul. Poate ca la sfarsitul zilei, al saptamanii, al anului nu te vei mai plange: "Sunt rupt, sunt la pamant de oboseala." Vei gasi resurse sa privesti inauntrul tau si vei sopti cu recunostinta propriului tau suflet: "Te iubesc". Te vei scufunda la mari adancimi in inima celui de langa tine si vei murmura coplesit: "Te iubesc". Vei primi vibratia unica a fiecarei zile, isi vei face timp sa contempli o secunda mai mult lumea, viata si vei marturisi: "si eu Te iubesc, Tata".

 

de Aurea Mutulescu
foto Robert Leontescu
Yoga Magazin 53/2005

Newsletter

Blog de carte