Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Un test. O provocare

Mai este sexul un tabu in vremurile acestea? Nu prea pare, caci societatea il afiseaza cu o nonsalanta insolenta. Atat de insolenta, incat da de gandit daca nu cumva e doar o masca pentru stanjeneala, disconfortul si frica pe care omul zilelor noastre nu le-a rezolvat, ci le-a ingropat mai adanc.

De cate ori pe zi se gandeste la sex un barbat? Doar o data, insa dureaza 24 de ore. Desigur este o gluma. Sau… nu. Dupa opinia cercetatorilor care iau in considerare vestitul raport al lui Kinsey, mai mult de jumatate dintre subiectii intervievati se gandesc la sex de cateva ori pe zi. E vorba insa de barbatii anilor ’40, care n-aveau la indemana reviste fara perdea, n-aveau inca la discretie industria gigantica a trupului gol. Dar o femeie… de cate ori pe zi se gandeste la sex? Niciodata. Nu e consemnat de raportul Kinsey, insa este real. si nu pentru ca femeia n-ar fi foarte senzuala, ci pentru ca nu-si imagineaza comuniunea fizica fara comuniune sufleteasca. Nu tanjeste la acuplare trupeasca, ci la iubire. Prin structura ei psihica, femeia este pregatita sa faca saltul atat de necesar culturii in care traim. 

Caci traversam zile paradoxale – omul este bombardat cu mesaje mediatice care il invita sa se implineasca, fara inhibitii, prin sexualitate. Lumea noastra ascunde insa o imensa frustrare – libertatea clamata nu este libertate, ci libertinaj. Iar sexualitatea adusa in prim-plan nu este eros, ci carnalitate descarcata de mister, de poezie, de suflet. Este o hrana artificiala care nu astampara nici foamea simturilor, nici nesatul inimii, ci le amplifica pana la suferinta. in loc sa ajute la implinirea indivizilor de azi, sexualitatea pune umarul la alienarea lor.

N-a fost asa dintotdeauna. si nu pretutindeni. Umanitatea a cunoscut epoci si locuri in care sexualitatea a fost o cale regala pentru devenirea in spirit. Intensitatea placerii pe care o aduce orgasmul avea alta semnificatie si alta destinatie, deoarece initiatii stiau ca este doar reflectarea beatitudinii din care toate se nasc si in care toate se intorc. stiau ca energia erotica este puntea efervescenta pe care ne putem intoarce la starea androginala si de acolo in unitatea de la inceputul tuturor timpurilor.

Secretele orientale legate de arta amorului nu mai sunt secrete. Au devenit accesibile informatiile despre controlul energiei sexuale si despre orgasmele uscate care pot ridica trairea erotica pe treapta unei experiente complete, de comuniune cu centrul propriei fiintei, cu omul iubit si cu universul intreg. Dar de la posibilitate la realitate ramane de parcurs un drum palpitant. 

Acesta e traseul pe care il descrie editia de fata a revistei Yoga Magazin. Este calatoria in care va cheama acum. Ce inseamna de fapt continenta sexuala? Ce ii este necesar pentru a deveni o cale de elevare a constiintei? Ce revelatii au avut savantii moderni in legatura cu potentialul erotic al omului? Care sunt cele mai bune exercitii pentru  deprinderea si practicarea continentei amoroase? Care este atitudinea interioara cea mai binefacatoare? Ce capcane sunt de evitat intr-o relatie de cuplu care doreste fericirea fara masura si devenirea spirituala? Cum iesim de sub tirania programului genetic al infidelitatii? 

Sunt doar cateva dintre reperele expeditiei pe care ati inceput-o deja. Cititi Yoga Magazin din scoarta in scoarta si veti afla aproape totul despre continenta sexuala – un mod divin de a face dragoste, un nou mod de a construi relatia de iubire, un nou mod de  a trai. O sansa pentru om de a-si recapata investitura sacra si de a salva lumea pe care Dumnezeu i-a daruit-o.


de Aurea Mutulescu
foto Robert Leontescu
Yoga Magazin: Aproape totul despre continenta amoroasa
Newsletter

Blog de carte