Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Detalii din cartea: Shambala este reala. Regele Shambalei este conducatorul divin al planetei noastre. Autor: conf. univ. dr. Monica Dascalu

Cuprinsul cartii „Shambala este reala. Regele Shambalei este conducatorul divin al planetei noastre.
Autor: conf. univ. dr. Monica Dascalu”

Shambala este reala. Regele Shambalei este regele planetei noastre/7

Romania - viitorul Centru spiritual al planetei/13

Shambala a daruit oamenilor pretioase invataturi spirituale/20

A fost odata in Tibet/26

Shambala - oaza tainica de intelepciune/34

Mari initiati care au vizitat taramul inteleptilor/41

Regele Shambalei - Conducatorul divin al planetei Pamant/47

Lucrari de referinta in care au fost revelate unele aspecte tainice legate de lumea Shambalei si de Regele Lumii din Shambala/55

Visele initiatice iti deschid poarta Shambalei/65

Taramul magic te cheama/74

Mesagerul purtator al cunoasterii - un text stravechi ce descrie drumul initiatic spre Shambala/85

Cum sa comunici cu Lumea si cu Regele Shambalei/105

Cum putem atrage gratia fiintelor din Shambala/112

Porti catre Shambala/124

Shambala reinvie Varsta de aur/132

Glosar/138

 

Fragment din cartea „Shambala este reala. Regele Shambalei este conducatorul divin al planetei noastre. Autor: conf. univ. dr. Monica Dascalu”

 

Shambala este reala. Regele Shambalei este regele planetei noastre
Shambala este un taram vast, tainic, subteran si binecuvantat, care exista intr-o dimensiune subtila paralela. Deoarece conducatorul sau este in mod traditional apelat cu titlul de Rege, acest tinut de o neasemuita frumusete este deseori denumit Regatul Shambalei.Imaginati-va un taram vast, binecuvantat cu un cadru natural feeric si o clima blanda, cu munti maiestuosi, paduri misterioase, campii roditoare, rauri unduitoare, cascade navalnice. Un taram cu o organizare perfecta, cu temple splendide si orase frumoase in care traiesc fiinte care impartasesc aceleasi aspiratii spirituale sublime si o arzatoare dragoste de Dumnezeu. Astfel este Shambala si totodata ea este mult mai mult decat ne putem imagina inainte de a ajunge noi insine acolo. 

Deoarece viziunea paradiziaca descrisa este uzual asociata cu contemplatia, este bine sa precizam de la inceput ca in acest taram paradiziac se desfasoara permanent o activitate frenetica si aceasta activitate, inchinata cu dragoste si daruire lui Dumnezeu, are o foarte mare legatura cu planeta Pamant.

Dintotdeauna, multe fiinte umane, afland de existenta acestui taram sublim unde infloreste spiritualitatea autentica, au aspirat sa ajunga in Shambala. 

Multi au reusit, multi s-au intors de acolo cu darul intelepciunii, iar din fascinantele legende care se intretes misterios despre faptele acestor extraordinare fiinte umane razbate foarte clar mesajul lor: Shambala este reala. si noi, la randul nostru, putem ajunge acolo. Pentru aceasta, trebuie sa vrem si sa stim cum sa vrem. 

Desi Shambala este numai una dintre nenumaratele lumi paralele subtile ale Macrocosmosului, ea este o lume care are pentru noi, fiintele umane care traim pe Pamant, o semnificatie cu totul speciala. Shambala este o lume elevata al carei principal rol (sau menire) este de a guverna, din plan subtil, destinul planetei noastre: atat destinul sau spiritual, cat si evolutia concreta a evenimentelor care se desfasoara pe Pamant. Din acest motiv, Regele Shambalei este, in sensul cel mai direct, Regele planetei noastre.

in mod firesc, lumea Shambalei, care a inspirat de-a lungul timpului spiritualitatea planetara, iar in anumite situatii, conform vointei divine, a intervenit activ in rezolvarea unor situatii dificile pe Pamant, a fost si este cunoscuta de catre initiatii planetei noastre. Dar chiar mai mult decat atat, mitul existentei unui preafericit taram al inteleptilor, care guverneaza in mod nebanuit Pamantul, se regaseste in toate traditiile populare, desi i se dau nume diferite, precum Tula, Insula Alba, Taramul Preafericitilor, Pamantul Sfant, Pamantul Zeilor Vii. in traditia orientala, acest taram este denumit Shambala, nume care inseamna, in limba sanscrita, „Izvorul fericirii divine” sau, mai precis, „Ceea ce ne ofera accesul la izvorul de fericire pura si de bucurie nesfarsita”. 

Datorita rolului sau, Shambala mai este supranumita si Centrul spiritual al planetei. Acest Centru sacru nu este totusi localizat in planul fizic, deci propriu-zis pe Pamant, ci intr-o dimensiune subtila paralela, mai precis in planul eteric, care coexista in simultaneitate cu universul fizic. Acest asa-numit plan eteric este dimensiunea subtila cea mai apropiata ca frecventa de vibratie de planul fizic si astfel se explica faptul ca fiintele din Shambala pot actiona instantaneu, cu o mare putere si un foarte mare impact in planul fizic. Planul eteric poate fi considerat ca aflandu-se la limita inferioara (ca frecventa de vibratie) a universului astral si este acea dimensiune intermediara care face legatura dintre planul fizic si universul astral.

Denumirea de Centru spiritual planetar reflecta faptul ca in Shambala este „tezaurizata” in imense arhive intreaga intelepciune si istorie planetara. In plus, lumea Shambalei si fiintele exceptionale care traiesc acolo sunt cele care inspira permanent si continuu toate traditiile spirituale autentice de pe Pamant. in fiecare epoca istorica, dintre toate scolile si curentele esoterice, se poate delimita o anumita zona (chiar geografica) de maxima inflorire spirituala, unde traditia sacra este vie, unde traiesc foarte multi intelepti si, in general, foarte multe fiinte umane incarnate in acea perioada in zona respectiva sunt preocupate de spiritualitate. in mod firesc, prin intermediul aspiratiilor elevate ale fiintelor umane, legatura subtila telepatica (afectiva si mentala) cu lumea Shambalei este acolo foarte puternica. Fiintele umane din acea zona sunt direct inspirate de lumea Shambalei si – conform traditiei – sunt chiar incarnate fiinte care au trait in Shambala.

Astfel, principalul focar spiritual planetar este considerat a fi Proiectia Shambalei pe Pamant, ceea ce inseamna nu numai ca legatura sa cu Shambala este foarte puternica, ci si ca Shambala actioneaza direct, pentru a impulsiona evolutia spirituala planetara, prin intermediul fiintelor umane care au privilegiul de a face parte din gruparile spirituale respective. Din aceste motive, Proiectia Shambalei pe Pamant poate fi considerata chiar ca o manifestare directa a ei, ca o extensie (extindere) a Shambalei in planul fizic.

 

Newsletter

Blog de carte