Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Detalii din cartea: Izvorul cel tainic al vindecarii spirituale. Autor: profesor yoga Gregorian Bivolaru

Boala nu este in realitate altceva decat un semn de dezechilibru si de dezordine ce apare in universul nostru launtric. Aceasta stare  generatoare de suferinte se naste aproape invariabil din tendintele noastre materiale rele si din dorintele noastre fizice perturbatoare, ce ne indeparteaza de influenta binefacatoare, directa a sufletului. Acelasi aspect se petrece si atunci cand dorintele noastre trupesti rele ajung sa domine la un moment dat natura noastra spirituala. 

Cuprinsul cartii „Izvorul cel tainic al vindecarii spirituale. Autor: profesor yoga Gregorian Bivolaru”
Partea 1/7
Partea 2/43
Partea 3/75
Partea 4/107
Glosar/140

Fragment din cartea „Izvorul cel tainic al vindecarii spirituale. Autor: profesor yoga Gregorian Bivolaru”
La ora actuala, multe fiinte umane se intreaba: „Este oare posibila vindecarea bolilor si prin alte mijloace decat cele ale medicinii conventionale?”. Daca exista o scanteie de adevar in realitatea tainica a vindecarii mentale si spirituale, ar trebui sa incetam sa mai separam aceste metode, considerandu-le antagoniste. Mai mult decat atat, este de datoria noastra sa ne deschidem cat mai repede mintea si sufletul fata de posibilitatile lor, ce sunt cel mai adesea nebanuite. 
Pentru unii dintre noi, lumea in care traim este plina de suferinta. Daca unele metode eficiente si perfect naturale ne pot aduce alinarea si chiar vindecarea, cel mai bine este sa le descoperim valoarea intr-un mod practic, prin experienta directa. 
Daca dorim cu adevarat sa studiem asa cum se cuvine aceste aspecte atat de importante, care se refera direct la viata, la sanatate, trebuie sa ne decidem sa renuntam inca de la inceput la ideile noastre preconcepute, la propriile noastre blocaje mentale. Este necesar sa adoptam o metoda de examinare impartiala si comprehensiva, care sa se bazeze pe ideea forta: „Un gram de practica valoreaza intotdeauna cat tone de teorie”. 
Scrierile fundamentale sacre din intreaga lume, printre care si Biblia, ofera relatari despre vindecari miraculoase, invieri din morti sau alungarea spiritelor rele care posedau anumite fiinte umane etc. Astfel de fenomene miraculoase nu sunt legate exclusiv de viata lui Iisus Christos, ci se regasesc si in vietile marilor sfinti, ale marilor yoghini si ale tuturor celor care au fost unanim considerati mantuitori, profeti, clarvazatori ai acestei planete. 
Exista o categorie de oameni cu un intelect puternic, dar sceptic, ce considera aceste marturii absurde sau imaginare, inventate cu singurul scop de a-i amagi pe cei ignoranti. Exista si o categorie de oameni aflati la cealalta extrema: cei creduli in exces, care au tendinta sa se exalte in fata oricarui fenomen de acest gen, considerandu-l un miracol formidabil rezervat exclusiv fiintelor umane extraordinare ce au o misiune divina. 
in ceea ce priveste vindecarea spirituala, nici scepticismul intelectual exacerbat si nici credinta cea naiva si oarba nu ne sunt de mare folos. Cea mai adecvata si plina de bun simt atitudine mentala nu ar trebui sa discrediteze aceste aspecte extraordinare, dar nici sa le creada fara niciun fel de discernamant.
Tocmai de aceea, inainte de toate, ar trebui sa experimentam noi insine, pentru a cunoaste adevarul in propria noastra fiinta. Nu intamplator, noi afirmam ca intotdeauna pe un adevarat maestru spiritual il face experienta la care el ajunge prin realizarea corecta si perseverenta a feluritelor exercitii si metode de transformare adecvate. 

Newsletter

Blog de carte