Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Detalii din cartea: Fericirea pentru fiecare Autor: profesor yoga Gregorian Bivolaru

Fragment din cartea „Fericirea pentru fiecare”

Cand iubesti cu toata puterea fiintei tale, iubirea ta uriasa iti va revela, fara indoiala, frumusetea deocamdata ascunsa a lucrurilor si a tuturor fiintelor. Atunci, oamenii vor veni fara indoiala la tine si te vor ruga sa le impartasesti si lor metoda tainica pe care ai folosit-o ca sa scapi de aceasta cumplita boala contagioasa care este nefericirea.

Atunci si numai atunci vei fi cu adevarat capabil sa le arati ca « germenii » ce intretin sau amplifica adeseori nefericirea sunt tocmai viciile, pasiunile inlantuitoare, pretentiile nefundamentate si dorintele rele. Atunci si tu vei putea oferi, personal, prietenilor tai cele douasprezece « anti-toxine » cunoscute de cei intelepti ca fiind cele DOUaSPREZECE CaI ce pot fi folosite cu succes pentru a elimina pentru totdeauna nefericirea.

Atunci, in acele clipe unice pentru tine, pentru prima data in viata, vei fi pe deplin constient de rolul fiintei tale care  a devenit un focar de fericire nepieritoare si iubire nesfarsita si vei realiza din plin ROSTUL ei in armonia Macrocosmica.

Vei realiza atunci la randul tau, asa cum si altii au facut-o inainte ca, intr-adevar, ti-ai trezit constiinta superioara si prin aceasta cauzele tuturor suferintelor au disparut pentru tine. 

Nu uita niciodata ca nu trebuie sa te zbati luptand in van cu simptomele... caci daca vei actiona astfel iti vei risipi permanent energia intr-un mod prostesc.

NUMAI ANULAND CAUZELE NEFERICIRII DISPARE CU ADEVARAT NEFERICIREA. AMPLIFICAND BINELE, DISPARE ASTFEL RAUL.

Punand in practica cu consecventa si hotarare aceste adevaruri expuse aici, vei sti si tu acum cum sa-ti imbogatesti si cum sa-ti perfectionezi in mod divin viata.

si, mai mult decat atat, acum vei sti ce sa faci ca sa-i transformi profund si fulgerator pe cei din jurul tau. Odata ajuns cu adevarat la aceasta noua si minunata treapta, merita sa te intrebi mai departe ce intentionezi sa faci cu aceasta divina cunoastere?

Facandu-ti acum bilantul, realizezi ca deja stii cum sa traiesti o viata divina, armonioasa si plina de iubire.

Stii cum sa-ti depasesti toate limitarile interioare astfel incat sa devii constructorul unei Noi Fiinte predominant divine si a unei Noi Lumi. Stii, de asemenea, cum sa ajungi si sa mentii nealterata intelepciunea si beatitudinea despre care vorbesc toti marii yoghini si intelepti ai tuturor timpurilor.

Acum pentru tine viata se dezvaluie ca un spontan si extatic joc divin de care trebuie sa ne bucuram permanent, intens, liber, plenar si nu ca o cumplita povara plina de probleme ce trebuie rezolvate.

Atunci cand cu adevarat iti transformi profund si definitiv propria fiinta, eliminand dorintele chinuitoare ale ego-ului tau, observi cu o nesfarsita incantare cum, intr-un mod misterios si sublim, intreaga ta existenta emana un inefabil parfum divin. 

Marii yoghini, inteleptii acestei planete, ca si sfintii tuturor vremurilor au afirmat in moduri diferite existenta mai multor cai directe si sigure care conduc fiinta umana catre Armonia divina... Niciunul dintre cei care au gasit cu adevarat cheia tainica a fericirii eterne – cheia « paradisului » - nu a dorit sa o tina secreta. 

« Cei care au urechi de auzit... sa auda! »

Nu uitati ca acela care cu adevarat va avea credinta cat un bob de mustar va putea fara indoiala sa mute si muntii din loc. Atunci cand o fiinta umana va cere cu umilinta si plina de aspiratie fericire de la Dumnezeu, Acesta i-o va da. Omul inspirat care va semana printre oameni numai fericire, va culege la vremea culesului roadelor numai fericire.

Celui care va avea deja fericire si va fi din ce in ce mai multumit de ea, asa cum se cuvine, i se va da din ce in ce mai multa fericire. Celui care, avand fericire, va fi totusi nemultumit de ea – i se va lua toata fericirea pe care deja o avea. Luati aminte, caci numai celui care are fericire si este multumit de ea i se va mai darui fericire, insa aceluia care avand fericire va fi totusi nemultumit de fericirea pe care deja o are, i se va lua toata fericirea pe care a avut-o. 

 

Cateva idei – forta care ne pot ajuta permanent daca vom crede cu tarie in ele:

intelepciunea poate fi cu adevarat realizata prin experienta directa.

Sfarsitul adevaratei intelepciuni este LIBERTATEA.

Sfarsitul adevaratei culturi este PERFECTIUNEA.

Sfarsitul unei veritabile educatii este un CARACTER MINUNAT.

Sfarsitul adevaratei cunoasteri este IUBIREA NESFARSITA.

Destinul ultim al fiintei umane este cunoasterea directa si reintegrarea plenara in sanul Tatalui Ceresc DUMNEZEU.

Prostia, de orice fel este ea, este totdeauna echivalenta sau, cu alte cuvinte, sinonima cu moartea.

Daca o fiinta umana se daruie cu adevarat lui DUMNEZEU, acesta va avea fara indoiala grija de fericirea si bunastarea ei.

Calea adevarului ne protejeaza permanent si totodata ne arata drumul care conduce la victoria divina SUPREMA.

Libertatea este lumina mirifica a intelepciunii.

Acela sau aceea care este posedat si dominat de ego, furie sau mandrie este in realitate un mort viu.

Multumirea profunda este una dintre cele mai mari fericiri.

Cunoasterea efectiva a lui DUMNEZEU conduce fiinta umana la starea de suprema fericire.

Newsletter

Blog de carte