Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Detalii din cartea: Dictionar de astrologie Autor: Rodica Purniche

Cartea semnata de Rodica Purniche dovedeste curajul si meritul pionieratului. Si poate deveni o piatra de hotar in literatura romana de specialitate. Deoarece efortul enciclopedic este insotit si de reusita unei prezentari holistice, si de impactul multiplu pe care il trezeste in cautator descoperirea astrologiei ca stiinta sacra si arta divinatorie.

Fragment din cartea „Dictionar de astrologie”

Un dictionar astrologic este mai degraba o punere la un loc a unor semnificanti astrologici care indica tipologii, evenimente, aptitudini, actiuni, afectiuni ale sanatatii si destine omenesti. Lor li se adauga informatii astronomice si mitologice necesare formarii gandirii astrologice, care are la baza, dincolo de credinta puternica in ghidarea astrologului de catre Dumnezeu, analogia si paralelismul simbolic.

Prezenta lucrare se vrea o sinteza obtinuta in urma consultarii mai multor surse, completata cu adaugirea planetei Pluto in toate compartimentele enumerate. De asemenea, am urmarit sa introducem suficient de multa terminologie traditionala, atat cat poate fi ea folosita in zilele noastre. Intuitia ca astrologia moderna aproape a detronat astrologia antica si medievala ca stiinta sacra a devenit, pe parcursul redactarii dictionarului, o prima certitudine. Ei i s-a adaugat apoi o a doua, si anume, ca astrologia si-a incheiat definitiv o etapa, urmand ca ea sa fie abordata de acum incolo cu totul altfel, poate mult mai aproape de felul in care functiona ea in viata Cetatii in vremurile antice. Ca un fel de reintoarcere la Sursa ei reala. Aceste convingeri interioare se sprijina pe faptul ca drumul pe care s-a inscris omenirea este unul fundamental spiritual, indife rent de crizele grave prin care ea trece in momentul de fata, aspect care va duce cat de curand la o reconsiderare a astrologiei si la o repunere a ei in drepturile ce i se cuvin.

 

ABILITATI MULTIPLE – Saturn in Semnul zodiacal Scorpion, Mercur si Marte in aspecte bune, AS pe Semne mercuriene sau martiene.

ABSENTA – Notiunea se refera nu numai la ABSENTA UNUI ASPECT din tema natala, ci inclusiv la absenta unui ELEMENT sau a unui MOD VIBRATORIU. De exemplu, pot fi intalnite nativitati in care nici unul dintre Semnele unui Element nu contine nici o plane ta. in acest caz, nativul va intampina dificultati specifice Elementului care ii lipseste. Din punct de vedere esoteric si evolutiv, se spune ca, in vietile anterioare, el a transcens limitarile impuse conditiei umane de catre acel Element, exprimandu-l foarte bine in domeniile de viata specifice Ca selor si Semnelor in care se afla guvernatorii Semnelor specifice acelui Element. De exemplu, o nativitate din care lipseste Elementul Focar trebui sa exprime cali ta tile Semnelor de Expresie a Elementului foc in Casele si in Semnele in care sunt plasate Marte, Soare si Jupiter, guvernatorii acestor Semne. In ce priveste absenta unui mod vibratoriu, acest fapt pare sa indice o problema de natura karmica – de exemplu, nativul a folosit in mod gresit sau excesiv energia actiunii (caracte - ristica pentru CARDINALITATE), energia vointei (pentru FIXITATE) sau a cunoasterii (pentru MUTABILITATE). Daca absenta unui Element ii ridica nativului probleme de ordin exterior cel mai adesea (de exemplu, dificultati relationale sau de integrare sociala), absenta unui mod vibratoriu il confrunta cu problemele propriei personalitati (de exemplu, chestiuni de sanatate, absenta discernamantului sau a autocontrolului etc), astfel:
- absenta planetelor, axelor si/sau Nodurilor Lunare din SEMNELE CARDINALE reprezinta dificultati de transformare;
- absenta planetelor, axelor si/sau Nodurilor Lunare din SEMNELE FIXE reprezinta dificultati de crestere si structurare;
- absenta planetelor, axelor si/sau Nodurilor Lunare din SEMNELE MUTABILE reprezinta dificultati de adap tare.
Evident ca o cunoastere aprofundata a astrologiei, dublata de experienta si de o buna intuitie, il vor ajuta pe practician
sa analizeze cu exactitate carentele sau calitatile specifice fiecarui nativ

EXACTITATE – Saturn in Semnul zodiacal Gemeni. Influenta saturniana; uneori, Mercur sau Semnul zodiacal Fecioara, cu o influenta secundara; dar nu de neglijat in tema.

EXAGERARE – Disonante intre Jupiter, AS, Mercur, Luna. Luna puternica, dar afectata de catre Uranus. AS in Semnul zodiacal Berbec.

POZITIE SOCIALA – Pentru a afla pozitia sociala a unui nativ trebuie, in primul rand, sa consideram Casa a IV-a ca reprezentand mediul natal, apoi Casa a X-a (a imaginii publice si a destinului) si Casa a VII-a (a relatiilor cu ceilalti), si sa concluzionam in functie de forta sau de slabiciunea semnificatorilor si a guvernatorilor acestor CASE.

POZITIE TERESTRA – Pozitia exacta a nativului pe Pamant, la momentul nasterii sale, locul in care el s-a nascut – sat, oras, localitatea respectiva (longitudinea si latitudinea locului nasterii).

 

 

 

Newsletter

Blog de carte