Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Detalii din cartea: Astrologie relationala. Mica enciclopedie a secretelor pentru relatiile de cuplu. Autor: Rodica Purniche

„Doua corpuri punctiforme de masa m1 si m2 se atrag reciproc printr-o forta direct proportionala cu produsul maselor corpurilor si invers proportionala cu patratul distantei dintre ele, orientata pe directia dreptei ce uneste centrele de greutate ale celor doua corpuri.” 

Orice lucrare de astrologie relationala trebuie sa inceapa de la aceasta Lege, deoarece ea contine si explica totul, indiferent daca este respectata sau incalcata, aici sau oriunde in alta parte, indiferent daca este vorba despre Universul vizibil sau cel invizibil.

Lucrarea de fata nu aduna si nu sintetizeaza tot ceea ce exista in materie de compatibilitate relationala pana in prezent, ci prezinta anumite Legi din perspectiva unui timp viitor in care relatiile umane vor fi cu totul altele sau se vor desfasura sub patronajul spiritual al unei alte ordini, sigur divina si cu mult superioara momentului de acum.

in mod evident, societatea traieste o imensa – poate chiar fara precedent – criza relationala. Facem parte din aceasta societate. Criza ei este criza noastra. Nu ne va scoate nimeni de aici daca vom lasa ca valul urias al rasturnarilor valorice sa ne izbeasca zi de zi, fara sa intreprindem ceva. Vom ramane in aceasta criza pana cand vom decide sa actionam pentru „tratarea” ei. 

Prin lucrarea de fata ne alaturam celor care, stiuti sau nestiuti, vazuti sau nevazuti, isi asuma responsabilitatea de a sintetiza, de a observa si de a propune ceva – o idee, o valoare, o solutie.

 

Cuprinsul cartii „ Astrologie relationala. Mica enciclopedie a secretelor pentru relatiile de cuplu. Autor: Rodica Purniche”

Partea intai

TEORIA CUPLULUI. Atitudini si tendinte relationale 

la inceputul mileniului al III-lea / 9

in loc de prefata / 13

Mai presus de legea atractiei universale / 18

Necesarele aspecte teoretice / 26

Relatia este o oglinda / 37

A impartasi si a trai intimitatea cuplului / 41

Legea atractiei universale / 47

Profiluri erotice yin-yang / 67

in loc de incheiere / 76

Partea a doua

RELAtII sI COMPATIBILITatI  / 81

O necesara retrospectiva astrologica / 83

Polaritatea semnelor zodiacale / 92

Cateva repere de compatibilitate  / 102

Despre ascendent A si ascendent B / 117

Guvernatorii celor doua ascendente  / 138

Nodurile lunare in astrologia relationala / 144

Doua case astrologice „buclucase” / 154

Casele inchise in astrologia relationala / 174

Rezonante si compatibilitati / 189

Altfel, despre planetele iubirii / 197

Junon, asteroidul casatoriei / 211

Posibilul androgin / 222

Partea a treia

ASTROLOGIE RELAtIONALA VESELA / 231

Sublimele - cum pot fi cucerite nativele fiecarei zodii / 235

Cuceritorii - cum pot fi cuceriti nativii fiecarei zodii / 253

Compatibilitati / 275

 

Fragment din cartea „Astrologie relationala. Mica enciclopedie a secretelor pentru relatiile de cuplu. Autor: Rodica Purniche”

V-ati intrebat vreodata in ce fel iubiti fiinta de langa dumneavoastra? V-ati intrebat vreodata cu adevarat cat de sinceri sunteti in iubirea fata de el/ea? V-ati intrebat daca ceea ce invatam la orele de literatura – si anume, ca iubirea e o cale de a atinge Absolutul – chiar este adevarat? V-ati intrebat vreodata daca nu cumva felul in care iubim si traim iubirea reprezinta, de fapt, nivelul nostru de evolutie spirituala si raportarea noastra reala la Dumnezeu si la Cosmos?

Iata mai jos, ca posibile raspunsuri la atatea intrebari, sapte niveluri de constiinta specifice vietii noastre afective rezumate la 7 puncte despre iubire. Ele sunt corelate cu cele sapte ceruri (tipuri de fericire) ale iubirii; indiferent pe care il atingem, daca il traim cu intensitate, ajungem tot acolo: la Dumnezeu, sursa Iubirii Absolute si originea divina a fiintei noastre. 

1. Fiti in orice secunda de viata complet liber. Numai fiintele cu adevarat libere se pot implini prin iubire. in absenta libertatii apar atasamentul si sentimentele negative. Iubitul/iubita este un dar de la Dumnezeu, nicidecum obiectul nostru - proprietate personala, deci el/ea nu ne apartine. Cei care traiesc insa un puternic atasament se recunosc foarte usor. Naturile solare spun intotdeauna: „Fiinta iubita e viata mea, e tot ce am pe lumea asta”. Naturile lunare, dimpotriva, marturisesc: „Nu pot trai fara el/ea”. in ambele situatii, fiinta iubita a devenit, la nivel subconstient, un obiect de care ne-am legat, existand pericolul, in cazul comportamentelor posesive, de a o santaja cu faptul ca desprinderea ei/lui din cuplu ne-ar periclita chiar viata. Vazuti din afara, despre ei se spune adesea ca sunt loviti cu leuca. Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este increderea totala a fiecaruia in celalalt si stabilitatea afectiva ce deriva din capacitatea celor doi de a fi liberi de absolut orice constrangere.

2. Fiti permanent constienti si de calitati si de defecte, si manifestati intelegere fata de orice impas. in absenta acestei constiente, cuplul devine vulnerabil la absolut orice influenta exterioara, de orice fel (afectiva, materiala, sociala etc.). Aici putem localiza iubirile profund interesate in planul posesiunilor materiale, iar astfel de oameni se recunosc si ei, asemenea tuturor, de altfel, dupa exprimari specifice. Fiintele dornice sa ofere in cuplu cat mai mult confort, lux sau chiar opulenta spun intotdeauna: „imi vine sa-l mananc de drag”. Fiintele dornice sa parvina material prin cuplu, care fac din casatorie o sansa de confort material, dornice asadar sa acumuleze preluand de la celalalt, vor spune intotdeauna: „Mi-a mancat sufletul cu iubirea lui”. Este cazul, cel mai adesea, al compromisurilor facute pentru false valori, desigur, cele mai iluzorii – casa, bani, domenii, lucruri. Atunci cand se despart, fiecare dintre ei ramane cu impresia ca a ratat marea sansa a vietii. Vazuti din afara, despre ei se spune adesea ca i-a luat apa. Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este sentimentul de hranire reciproca pe toate planurile si de reusita in doi in absolut orice domeniu de viata.

3. Acordati-va rabdarea de a va cunoaste cat mai bine, intr-o perioada cat mai lunga de timp, si exersati capacitatea fie de a va obiectiva fata de propria persoana, fie de a va vedea cu ochii fiintei iubite. Din momentul in care doi oameni incep sa traiasca starea de „impreuna”, ei trec intr-o noua etapa de devenire, de remodelare a fiintei. Absenta rabdarii duce atat la perceptii eronate despre celalalt, cat si la proiectarea nedorita a idealurilor unuia asupra celuilalt, iar cunoasterea reala nu mai este posibila. Cuplul tinde sa capete aspectul unei competitii, al unui nedorit „care pe care”; unul dintre parteneri, cel solar si combativ, va spune: „Ma topesc de dragul lui/ei”; celalalt, daca este o natura lunara, defensiva, se va plange mereu: „Nu-mi mai arde de nimic, lui nu-i pasa de mine”. Este cazul cuplurilor care se distrug din cauza unor puerile orgolii, generand chiar ranchiuna pe viata si neinvatand nimic din experienta lor afectiva. Vazuti din afara, despre ei se spune, adesea, ca li s-au aprins calcaiele. Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este complementaritatea constructiva si capacitatea de a genera in cei de alaturi transformari benefice, profound transformatoare.

4. Stabiliti-va macar un ideal comun, pentru ca acesta confera coloana vertebrala a relatiei – un ideal pe termen lung, bine definit si care sa vizeze mai ales un bine adus oamenilor, lumii in care traim. Un cuplu – fie el abia inchegat, fie unul deja realizat – este, de la un moment dat incolo, o stare de expansiune a fiintei la nivel social. Drumul spre Dumnezeu nu trece prin desert, ci prin destinul colectiv. La acest nivel, fiinta solara spune intotdeauna: „Simt ca toata lumea e a mea, nu ma mai incape pielea de fericire, parca respir prin el/ea”. Fiinta lunara, pasiva, receptiva, mai inclinata spre suferinta decat spre bucurie, si marcata de o gandire negativa, va spune: „Mi-a frant inima.Nu mai am aer de atata durere. Mi se strange sufletul”. Relatiile de acest tip pot fi adesea dramatice, rupte din cauza unui sentiment grav de neimplinire care isi cauta cauza in lipsa de compatibilitate intelectuala, de exemplu, a iubitilor. Vazuti din afara, despre ei se spune ca sunt cu capul in nori. Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este starea de caldura afectiva si de iubire armonioasa, cuplul respectiv devenind un model pentru cei din jur.

5. Faceti efortul de a intelege ca, intr-un cuplu, iubirea are drept sinonime adevarul, increderea, seninatatea, fermitatea, echilibrul, discernamantul, simtul masurii, bunul simt, responsabilitatea, intelepciunea, luciditatea, discernamantul, evolutia spirituala ca ideal superior, altruismul. Orice cuplu reusit – indiferent pentru ce durata terestra – este o izbanda a evolutiei generale a Universului si o bucurie in inima lui Dumnezeu. Pe acest nivel sau „in acest Cer” se deruleaza iubirile originale, deschise tuturor ideilor novatoare care schimba lumi, sau, dimpotriva, iubirile tiranice, rebele, in care iubitii, dornici de o libertate fara masura, mai ales liberi nu stiu sa fie. in primul caz, fraza-model este: „Am pierdut notiunea timpului de atata fericire”. in al doilea caz, exprimarea abunda in fraze de genul: „Nici sa nu mai aud de el/ea. Mi s-au terminat cuvintele. Simt ca ma apasa timpul”. De remarcat ca, pentru cuplurile dinamice, solare, iubirea este un factor puternic de stimulare a creativitatii, si cel putin unul dintre cei doi este angrenat intr-o profesie artistica sau modelatoare de mentalitate la nivel colectiv. Vazuti din afara, despre ei spune, adesea, ca sunt (de) pe alta lume. Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este starea de candoare, de puritate si de fericire coplesitoare in cuplu.

6. invatati sa fiti firesti si sa comunicati la absolut toate nivelurile. Cine nu este capabil sa comunice nu este capabil nici sa iubeasca, intrucat sufletul lui este inchis. Sensibilitatea, gingasia, tandretea, profunzimea, armonia sunt semnele unui cuplu comunicativ si vital, capabil sa impregneze transformarea prin iubire in mediul in care traieste. Este unul dintre Cerurile elevate ale iubirii aici. Fiinta a capatat detasare si rafinament, dar asta nu inseamna ca a trecut de toate pragurile cauzatoare de durere. Daca, in Cerul patru, pericolul venea din sensibilitatea inimii, aici pericolul vine din forta egotica a mentalului. Asa cum strica o sensibilitate excesiva, tot astfel strica un mental dur si rece. Fiinta solara se exprima adesea prin: „Nici nu vad pe unde umblu de atata fericire. innebunesc de dragul ei/lui”. Fiinta lunara, contemplativa, va spune: „Simt ca-mi ies din minti. Parca mi-am pierdut capul”. Aici se pot rata marile cupluri fericite, relatiile de maestru-discipol, sau se pot realiza relatii de un soi deosebit, cu putere transformatoare asupra celorlalti. Vazuti din afara, despre ei se spune ca si-au pierdut mintile. Aspectul armonios al acestui nivel de constiinta este cuplul plenar implinit prin cunoasterea adevaratei realitati si prin capacitatea de a transmite cunoasterea initiatica.

7. Traiti fiecare clipa in care sunteti impreuna ca si cum ea ar fi, de fiecare data, ultima. Aveti permanent in inima si in gand cuvintele: „Iubirea mea vine de la Dumnezeu si, tocmai de aceea, este infinita”. Nu uitati ca, ajunsi in al saptelea Cer al iubirii, v-a mai ramas doar un pas pana la Dumnezeu. Chiar daca se poate spune, uneori, despre aceste cupluri, ca si-au pierdut capul, sa stiti ca este doar o imagine de exterior. Iubirea este traita aici ca voluptate nesfarsita si ca o stare permanenta de contopire cu ceilalti, de unitate cu tot restul lumii si cu intregul Univers. La un pas distanta de Dumnezeu, fiinta solara exclama in plina beatitudine a iubirii: „Nici nu mai stiu de mine”. La un pas distanta de Dumnezeu, fiinta meditativa exclama, proiectata deja in idealuri de mare sensibilitate: „Simt cum ma pierd in alte sfere”. Dar si una, si cealalta, au depasit pericolul separarii; ajunse aici impreuna, ele pot face amandoua deodata marele pas spre Divinitate, devenind o singura fiinta, spre a se dizolva apoi in infinitatea lui Dumnezeu. 

 

COMPATIBILITATI

1. Compatibilitatile nativilor Berbec

Berbec cu Berbec
Foc cu Foc – „Ce sa fie? Nu-i nimic/A trecut acceleratul!”

Versurile minunatului poet roman George Toparceanu definesc cel mai bine genul de relatie care poate exista intre doi nativi Berbec, mai ales in cazul in care fiecare dintre ei are ascendentul tot pe un Semn de expresie a Elementului Foc, sau la care exista in tema natala o predominanta a acestui Element.

Extrem de dinamici si vesnic in actiune, pasionali si impulsivi daca este si Elementul Apa prezent in mod considerabil, vorbareti si curiosi atunci cand Elementul Aer contribuie la personalitatea lor sau intreprinzatori si de succes daca se adauga Elementul Pamant, acest cuplu nu va ramane neobservat si va lasa fie o amintire placuta celor ce i-au cunoscut, fie o urma de durata in viata celor din preajma daca ocupa pozitii sociale importante.

Caracterizati de ardoare, rapiditate, puritate, spirit de initiativa si capacitate de decizie, cei doi pot arde ca o torta si se pot indragosti fulgerator, la prima vedere. Tocmai de aceea, pentru ei, energia inceputului e miraculoasa, foarte intensa, dar, din pacate, ea tinde sa fie de foarte scurta durata. Daca, pe durata acestui inceput, cuplul isi stabileste o directie clara de evolutie sau un ideal superior de realizat pe termen lung, cei doi pot ajunge linistiti impreuna la capatul vietii. Daca nu, ei insisi se vor intreba ce a fost viata lor: un simplu vis sau fericirea la modul absolut a Eternitatii?

 

Berbec cu Taur
Foc cu Pamant – Probabil ca va plac dusurile scotiene!

Greu de crezut ca o natura atat de dinamica si de fierbinte precum a minunatului Berbec poate face casa buna cu linistitul, adeseori inertul, dar fidelul Taur. Greu de crezut ca o fire rabdatoare pana la incapatanare precum a unui Taur (mai ales daca este o ea), poate ramane intr-o relatie de dragoste cu o fiinta bataioasa, competitiva si gata oricand sa ia cu asalt o alta „fortareata”, care este nativul Berbec (mai ales daca este un el).

si totusi, cei doi pot construi Paradisul pe Pamant daca reusesc sa se armonizeze, deoarece martianul are intotdeauna combativitate si o irezistibila energie de a actiona „acum”, gratie carora poate deschide usi inchise si croi drumuri neumblate inca, in vreme ce meticulosul venusian va infrumuseta si va concretiza idei si perspective.

Daca, insa, el e nativ Taur si ea este nativ Berbec, dusurile scotiene vor fi specialitatea casei, intrucat el va fi aproape totdeauna sub papuc, iar ea mereu pregatita de atac, dotata cu sfaturi si solutii sau cu ordine ce trebuie imediat indeplinite. El se va bate pentru propria sa autoritate, iar ea se va plange ca nu-si gaseste o fiinta pe masura. insa pasionalitatea lui temperata si infocarea ei intempestiva vor crea o permanenta polarizare erotica sincera, curata, fara de care niciunul dintre ei nu poate trai.

 

Berbec cu Gemeni
Foc cu Aer – Sau batalia dintre fapta si cuvant

in acest cuplu intotdeauna cineva va avea un exces de energie fizica si va fi mereu gata sa mute muntii din loc, iar altcineva va avea intotdeauna un exces de energie mentala si va fi mereu gata sa dea sfaturi si solutii. Putem asista la un astfel de moment ca la un spectacol delicios, mentinut constant de „bebelusii” (nativii Berbec) si de „adolescentii” (nativii Gemeni) Zodiacului.

Deci nu trebuie sa ne mire daca, pentru astfel de cupluri, sarea si piperul relatiei vin din aceasta batalie a faptei contra cuvantului sau din sanctionarea ori impulsionarea verbala a intentiei si/sau a actiunii. Nativul Berbec (mai ales daca este o ea) va sti sa stabileasca mereu obiective de realizare imediata, a caror utilitate este aceea ca, in timp, vor deveni spatiul personal si mediul intim al celor doi. Nativul Gemeni (mai ales daca este un el) va sti sa stabileasca intotdeauna ordinea prioritatilor si va avea mereu la indemana informatia necesara pentru a implini visele fiintei iubite.

Acolo unde, insa, el este un Berbec pus pe fapte mari, iar ea este un Geaman cu diplome si titluri, relatia poate decurge ca un turnir de scurta durata, in care fiecare va fi interesat de propriul record si de propria reprezentatie, fiecare fiind necesar celuilalt pentru starea de competitivitate ce exista intre ei prin natura lucrurilor.

 

Berbec cu Rac
Foc cu Apa – Ca la mama acasa (pentru el). Copilul ideal (pentru ea)

Este foarte bine daca in acest cuplu el este nativ Berbec, iar ea este nativ Rac, pentru ca, in acest fel, cei doi au toate sansele sa-si imparta onest si firesc responsabilitatile de orice fel. Ea va atrage pe rezonanta bunastare, belsug si spor in toate, iar el va genera o stare de aspiratie si o accelerare a evolutiei spirituale cum putine perechi pot cunoaste. Nu in ultimul rand, fuziunile amoroase pot fi fericire si extaz, daca ambii inteleg corect si apoi aplica in mod constant continenta sexuala.

Daca, insa, cuplul se intalneste pe un nivel de constiinta de la mediu spre inferior, tensiunile generate de agresivitatea afectiva a nativului Rac (care se simte in siguranta doar daca „tine bine” pe cineva in clestisorii lui) si plictisul afectiv la care poate ajunge foarte repede nativul Berbec (daca nu are cine sa-l provoace sau sa-l concureze) pot da un gen de dragoste cu vanatai de pe urma careia vor suferi amandoi, fara a fi insa in stare niciunul sa puna capat relatiei.

Privita din perspectiva romantica, relatia aceasta, mai ales daca ea este nativ Berbec, poate avea parfumul ei, deoarece ea va incendia intotdeauna cu ardoarea ei afectiva linistea casnica si atmosfera paternala pe care sensibilul ei Rac o poate institui, adesea in defavoarea implinirii si cresterii lor interioare.


Newsletter

Blog de carte