Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Detalii din cartea: Afirmatiile pozitive. Experimenteaza chiar acum tot ce poate fi mai bun in viata. Autor: Louise Hay

In aceasta carte, Louise L. Hay vorbeste despre puterea si importanta afirmatiilor, invatandu‑te cum sa te folosesti chiar acum de acest instrument!

Louise explica faptul ca ori de cate ori faci o afirmatie, tu ii spui practic subconstientului tau: „imi asum responsabilitatea. Sunt constient ca pot face ceva pentru a introduce anumite schimbari in viata mea”.
Louise exploreaza diferite domenii de viata si convingerile noastre negative aso-ciate cu acestea (sanatatea, temerile, dependentele, prosperitatea, iubirea si viata amoroasa etc.). Pentru fiecare dintre ele, ea ofera exercitii care te pot ajuta sa introduci in viata ta schimbari pozitive.

Cuprinsul cartii „Afirmatiile pozitive. Experimenteaza chiar acum tot ce poate fi mai bun in viata”

Capitolul 1: Introducere ... 1
Capitolul 2: Ce sunt afirmatiile? ... 3
Capitolul 3: Afirmatii pentru sanatate ... 9
Capitolul 4: Afirmatii pentru dizolvarea temerilor .... 17
Capitolul 5: Afirmatii pentru gandirea critica ... 29
Capitolul 6: Afirmatii pentru dependente ... 41
Capitolul 7: Afirmatii pentru iertare ... 51
Capitolul 8: Afirmatii pentru activitatea profesionala ... 61
Capitolul 9: Afirmatii pentru atragerea banilor si prosperitatii ... 71
Capitolul 10: Afirmatii pentru prieteni ... 79
Capitolul 11: Afirmatii pentru iubire si viata amoroasa ... 87
Capitolul 12: Afirmatii pentru procesul de imbatranire ... 95
Ganduri de final ... 103
Despre autoare 105 

Fragmente din cartea „Afirmatiile pozitive. Experimenteaza chiar acum tot ce poate fi mai bun in viata”

Convingerile nu sunt altceva decat tipare mentale obisnuite pe care le-ai invatat cand erai copil. Multe dintre ele iti sunt utile, dar altele iti pot limita capacitatea de a crea lucrurile pe care ti le doresti cu adevarat. Este posibil ca ceea ce iti doresti sa nu se suprapuna cu ceea ce crezi ca meriti. De aceea, este foarte important sa fii atent la ceea ce gandesti, pentru a elimina convingerile care atrag in viata ta experiente pe care nu ti le doresti.

Incearca sa intelegi ca fiecare lamentare pe care o rostesti (verbal sau in sinea ta) reprezinta o afirmatie a unui aspect pe care nu ti-l doresti in viata ta. Ori de cate ori te infurii, tu afirmi practic ca iti doresti mai multa manie in viata ta. Ori de cate ori te simti o victima, afirmi ca iti doresti sa continui sa fii o victima. Daca ti se pare ca Viata nu iti ofera ceea ce iti doresti, tu confirmi practic ca nu vei primi niciodata lucrurile pe care ea le ofera cu generozitate altor oameni, cel putin pana cand nu iti vei schimba modul de a gandi si de a vorbi.

Chiar daca gandesti intr-un mod negativ, asta nu inseamna ca esti un om rau. Pur si simplu nu te-a invatat nimeni cum sa gandesti si cum sa vorbesti corect. Tot mai multi oameni din intreaga lume incep sa inteleaga la ora actuala ca gandurile lor le modeleaza viata, atragand catre ei experiente corespondente. La vremea lor, parintii tau nu au stiut acest lucru, asa ca nu te-au putut invata cum sa procedezi corect. Ei te-au invatat sa privesti viata la fel cum au fost invatati ei de parintii lor. Din acest punct de vedere, nu putem spune ca au gresit. Au facut si ei cum au stiut mai bine. A sosit insa timpul sa te trezesti si sa incepi sa iti creezi in mod constient viata pe care ti-o doresti, astfel incat sa fii cu adevarat satisfacut de ea.

Ceea ce trebuie sa intelegi este ca organismul tau incearca tot timpul sa isi mentina o stare de sanatate optima, indiferent cat de rau il tratezi. De aceea, daca vei invata sa iti ingrijesti corpul asa cum merita, acesta te va rasplati cu o sanatate „de fier” si cu un nivel inalt de vitalitate.

Eu am convingerea ferma ca noi ne aducem contributia personala la fiecare „boala” de care suferim. La fel ca orice alt aspect al vietii, corpul nu reprezinta decat o oglinda a gandurilor si convingerilor noastre launtrice. El ne vorbeste tot timpul, dar noi ne facem rareori timp pentru a-l asculta. Fiecare celula a corpului nostru reactioneaza la fiecare gand pe care il emitem.

Daca descoperim tiparul mental care se ascunde in spatele unei boli, noi il putem inversa, caz in care boala va da inapoi. Nimeni nu isi doreste sa fie bolnav la nivel constient, dar fiecare boala de care suferim reprezinta un invatator pentru noi. Ea reprezinta maniera corpului de a ne spune ca in constiinta noastra s-a inoculat o idee (convingere) gresita. Noi credem, spunem, facem sau gandim ceva care nu serveste binelui nostru suprem. Personal, imi imaginez boala ca pe o pancarta pe care o agita corpul si pe care scrie: „Te rog! Fii atent.”

Exista si cazuri in care oamenii chiar isi doresc sa fie bolnavi. in societatea in care traim, noi am transformat boala intr-o modalitate legitima de a evita responsabilitatea sau situatiile neplacute. Sunt situatii in care daca nu stim sa spunem nu, preferam sa inventam o boala pentru a le evita.

Lucrul cu oglinda
Lucrul cu oglinda este de multe ori neconfortabil, asa ca multi oameni prefera sa il evite. Daca stai in baie in fata oglinzii si incerci sa lucrezi cu tine insuti, iti vine de multe ori sa o iei la fuga. Personal, cred insa ca cele mai mari beneficii ale lucrului cu sine apar atunci cand practici in fata unei oglinzi. in acest scop, eu folosesc oglinda mare pe care o am pe usa sifonierului si de care ma folosesc atunci cand ma imbrac. Ori de cate ori ma asez in fata ei, nu uit sa imi pun alaturi si o cutie cu servetele de hartie.

Ofera-ti timp pentru a practica acest exercitiu. Daca este cazul, repeta-l de mai multe ori, in ocazii diferite. Cel mai probabil, sunt destule persoane pe care ar trebui sa le ierti.

Asadar, aseaza-te in fata oglinzii. inchide ochii si respira profund, de mai multe ori. Aminteste-ti de toti oamenii care te-au ranit de-a lungul vietii. Dupa ce ai contemplat cu ochii mintii aceste momente nefericite, deschide ochii si adreseaza-te pe rand lor.

Alege o persoana si spune-i ceva de genul: „M-ai ranit profund, dar nu mai doresc sa ma cramponez de trecut. Sunt dornic sa te iert din toata inima.” Respira din nou, apoi spune: „Te iert acum si te eliberez.” Respira iarasi, apoi adauga: „Te-am eliberat. M-am eliberat si pe mine.”

Observa ce simti. Este posibil sa simti o rezistenta interioara, sau dimpotriva, o stare de calm perfect. Daca simti o stare de rezistenta, respira din nou si spune-ti: „Doresc sa ma eliberez de orice rezistenta interioara.”

in aceasta zi poti ierta mai multe persoane, sau una singura. Nu conteaza prea mult.

Un tratament pentru a te simti bine
Sunt una cu Viata. Viata ma iubeste si ma sprijina. De aceea, invoc iubirea si intimitatea in viata mea. Merit sa ma bucur de iubire. Eu nu sunt una cu parintii mei si nu optez pentru a recrea tiparele lor relationale. Eu sunt un sine unic, asa ca optez pentru a-mi crea si pentru a mentine o relatie de durata, plina de iubire, care sa ne imbogateasca si sa ne sprijine in egala masura pe mine si pe partenerul meu. Atrag in viata mea oameni compatibili cu mine, care au acelasi ritm de viata, astfel incat sa putem scoate la lumina tot ce este mai bun in celalalt. Atrag in viata mea parteneri romantici, care imi sunt cei mai buni prieteni. Ma bucur de relatia mea pe termen lung. Acesta este adevarul fiintei mele si il accept ca atare. Totul este in ordine in viata mea de cuplu.

Caracteristicile cartii „Afirmatiile pozitive. Experimenteaza chiar acum tot ce poate fi mai bun in viata”
Numarul de pagini: 112
Formatul in cm. (l x L): 14,5 x 16,5
I.S.B.N.: 978-606-8080-46-8
Traducerea din limba engleza: Cristian Hanu
Titlul original: Experience Your Good Now!: Learning to Use Affirmations
A aparut in: 2011

Newsletter

Blog de carte