Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Detalii din cartea: Adevarul suprem referitor la iubire si fericire. Autor: Lester Levenson

Acum aproape 40 de ani eram cu spatele la zid. Mi se mai dadusera trei luni de trait, asa ca am fost fortat sa caut cele mai importante raspunsuri ale vietii. In acest scop, m-am intrebat care este lucrul pe care si-l doresc absolut toti oamenii, si am primit raspunsul cu usurinta: cu totii ne dorim sa fim fericiti! Secretul obtinerii unei fericiri perpetue consta in eliminarea tuturor sentimentelor negative pe care le-ai acumulat vreodata. Daca vei elimina aceste sentimente negative, nu numai ca iti vei amplifica starea de fericire, dar toate aspectele vietii tale se vor imbunatati in egala masura! Banii, starea de sanatate, felul in care arati etc., etc. Acesta este singurul raspuns pe care l-ai cautat vreodata, si este unul cat se poate de simplu. Ingaduie-ne sa iti impartasim acest secret. Nu ai nimic de pierdut, dar AI TOTUL DE CASTIGAT!

Ce este iubirea?
Iubirea este sentimentul daruirii fara dorinta de a primi ceva in schimb.
DARUIREA IUBIRII ATRAGE DUPA SINE PRIMIREA IUBIRII.

Ce este fericirea?
Singurul loc in care putem simti fericirea este in interiorul fiintei.
FERICIREA ESTE TOTUNA CU CAPACITATEA INDIVIDULUI DE A IUBI.

Obiectivul nostru principal: realizarea de sine!
Obiectivul pe care ni-l propunem noi este fericirea desavarsita, fara niciun fel de tristete. Aceasta echivaleaza cu o eliberare deplina si cu atingerea unei stari de constiinta nelimitate.
Toti oamenii cauta eliberarea si fericirea absoluta, fie in mod constient, fie inconstient.
Cu alte cuvinte, obiectivul nostru este realizarea de sine.

In anul 1952, la varsta de 42 de ani, Lester a avut un al doilea atac de cord. in acele vremuri nu existau chirurgia bypass sau transplanturile de inima. De aceea, cand a iesit de la reanimare, medicii i-au spus:

– Lester, ne pare rau ca trebuie sa iti spunem acest lucru, dar nu mai ai decat doua saptamani de trait, cel mult trei, iar noi nu mai putem face nimic pentru tine. De aceea, te trimitem acasa.
Asadar, Lester a plecat acasa.

Fiind fizician de formatie, el stia ca daca dorea sa supravietuiasca, trebuia sa stearga cu buretele tot ce a trait pana atunci si sa o ia de la zero. De aceea, a inceput sa isi examineze intreaga viata. Cu aceasta ocazie, a observat ca ori de cate ori isi dorea ceva cu mare ardoare se imbolnavea, si ca dorintele sale foarte intense erau cele care il faceau sa se simta mizerabil. isi dorea iubire, bani, sa schimbe anumite lucruri, dar ori de cate ori isi examina dorintele, traia o stare de disconfort care sfarsea prin a se transforma intr-o boala. in schimb, atunci cand daruia iubire sau alte sentimente (ori bunuri materiale) fara sa isi doreasca nimic in schimb, nu se imbolnavea niciodata. De aceea, si-a pus intrebarea:
– Oare m-as simti mai bine daca m-as elibera de toate sentimentele mele negative, lipsite de iubire?

S-a gandit mult la aceasta intrebare si a sfarsit prin a descoperi un lucru care i s-a parut absolut uimitor.
El a observat ca atunci cand era plin de iubire, starea sa de fericire interioara ajungea la apogeu. Asadar, fericirea sa deriva mai degraba din daruirea iubirii, nu atat din primirea ei.

LESTER a observat ca atunci cand era plin de iubire, starea sa de fericire interioara ajungea la apogeu. Asadar, fericirea sa deriva mai degraba din daruirea iubirii, nu atat din primirea ei.
Aceasta a fost premisa de la care a pornit.

Cuprinsul cartii „Adevarul suprem referitor la iubire si fericire - Lester Levenson”

Introducere ... 1

Obiectivul principal ... 4

Ce este fericirea? ... 5

Ce este iubirea? ... 8

Ce este pacea interioara? ... 14

Ce este Adevarul? ... 16

Ce este Sinele (Dumnezeu)? ... 19

Cum ii poti ajuta pe ceilalti oameni ... 22

Cum poti gasi un Maestru al Adevarului? ... 30

Ce este egoul? ... 33

Ce este mintea? ... 36

O prelegere a lui Lester despre demonstrarea procesului creator ... 42

Lumea exterioara ... 45

Sexul si casnicia ... 50

Ce este dorinta? ... 55

Ce sunt emotiile? ... 57

Ce este placerea? Dar durerea? ... 60

Cum te poti bucura de o sanatate perfecta si de abundenta? ... 63

Ce este cresterea spirituala? ... 68

Eliminarea ... 71

Metode practice care pot fi folosite zi de zi ... 73

Modalitati prin care poti iesi dintr-o stare proasta de spirit si prin care iti poti regasi starea de fericire ... 77

Cai diferite catre aceeasi destinatie ... 78

Ganduri ... 79

Unitati de masura ale cresterii spirituale ... 94

Legea compensatiei sau a karma-ei ... 96

Sinteza

Adevarul absolut al Sinelui (al lui Dumnezeu) ... 98

O prelegere a lui Lester ... 103

Mesaj de la Lester ... 107

Fragmente din cartea „Adevarul suprem referitor la iubire si fericire - Lester Levenson”

Adevarul suprem este acel adevar care nu este valabil numai in momentul prezent, ci a fost intotdeauna si va ramane de-a pururi astfel.

Omul nu poate crea acest Adevar si nu il poate modifica. El il poate cel mult descoperi. Poate opta pentru a trai la unison cu el. Cine face acest lucru descopera in mod inevitabil o fericire fara seaman, mai presus de tot ce si-ar fi imaginat vreodata! El se elibereaza de toate limitarile si descopera ca starea sa naturala este extazul, atotputerea si cunoasterea absoluta.

Acest Adevar are o caracteristica unica, ce face ca el sa nu poata fi perceput decat individual, in mod direct. El nu poate fi transmis de catre o alta persoana sau de catre o carte. Maestrii si scripturile nu pot decat sa indice directia sau calea, pe care individul o poate urma sau nu, dupa cum doreste.

De aceea, fiecare om trebuie sa descopere singur Adevarul, dovedindu-si ca acesta exista. in acest scop, el nu trebuie sa accepte nicio afirmatie a unei alte persoane fara a incerca sa si-o dovedeasca siesi. Cu alte cuvinte, el trebuie sa asculte afirmatiile inteleptilor, trebuie sa reflecteze asupra lor, iar in final trebuie sa isi dovedeasca siesi ca acestea sunt adevarate. Pe scurt, el nu trebuie nici sa creada orbeste, nici sa priveasca cu neincredere o afirmatie sau alta, ci trebuie sa o verifice in practica. Numai prin demonstrarea ei prin experienta directa o poate accepta el dincolo de orice indoiala drept un adevar.

Pe masura ce Adevarul incepe sa se reveleze pe sine, omul capata incredere in el, si astfel primeste din ce in ce mai multe dovezi care i-l confirma din nou si din nou. in final, el ajunge sa perceapa Adevarul Absolut, si anume ca este o fiinta inzestrata cu o cunoastere, o putere si o fericire nelimitate.

in acest scop, el trebuie sa inceapa din punctul in care se afla, adica de la gandurile sale obisnuite. Treptat, el progreseaza catre o etapa in care gandurile sale sunt dublate de sentimente, care continua pana cand nu mai raman decat sentimentele. in aceasta etapa, omul devine intuitiv si empatic. in final, el intra in etapa fiintarii, in care se percepe pe sine ca parte integranta din Totalitate si nu mai sesizeaza nicio separare.

In etapa gandirii el trebuie sa isi focalizeze mintea exclusiv asupra gandurilor care il pot elibera de tristete si de nefericire. Aceasta metoda conduce la fericire, care nu mai este un gand, ci un sentiment. Atunci cand fericirea ajunge la apogeu nu mai ramane decat beatitudinea existentei pure, iar omul intra in starea de extaz, caracterizata de liniste si de seninatate.

Timpul necesar pentru a ajunge in aceasta etapa variaza de la om la om. Rapiditatea atingerii telului final este direct proportionala cu intensitatea dorintei de a cunoaste adevarul.

Ce este mintea?
DESCOPERA CINE ESTE CEL CARE SUFERA. DINCOLO DE ACESTA VEI DESCOPERI FERICIREA PURA.

Mintea este constiinta nelimitata care presupune ca este limitata. in esenta sa, orice om este nelimitat, pana cand isi asuma o minte. Urmeaza apoi un proces de autolimitare progresiva care continua pana cand devine insuportabil.

Cand viata devine insuportabila incepe inversarea procesului. Omul se detaseaza din ce in ce mai mult de gandurile sale si isi regaseste astfel din ce in ce mai deplin pacea interioara si libertatea, de care a uitat din cauza gandurilor sale.
Viata devine mult mai usoara daca omul recunoaste legile naturii, care sunt legi ale cauzei si efectului. Cine intelege ca mintea sau gandirea reprezinta cauza, iar circumstantele exterioare efectul, isi poate controla in mod constient circumstantele si mediul exterior.

Mintea nu este altceva decat suma totala a gandurilor, si orice gand reprezinta un concept al limitarii.
Noi ne modelam realitatea in functie de ceea ce gandim. Tot ceea ce sustinem prin focalizare in interiorul mintii noastre devine manifest, si toate lucrurile de care ne detasam se dizolva.

Atunci cand ne linistim mintea prin renuntarea la gandurile limitate, ceea ce ramane este fiinta nelimitata care reprezinta esenta noastra.

Cultiva intotdeauna o stare de spirit pozitiva. Nu te opune niciunui aspect, ci cultiva intotdeauna opusul sau. Orice opozitie sau impotrivire inseamna focalizarea mintii asupra aspectului nedorit, si implicit sustinerea (manifestarea) lui.
Orice gand genereaza un efect.
Omul devine una cu lucrurile la care se gandeste! Toate circumstantele exterioare isi au originea in minte.
Nu te mai gandi decat la lucrurile pe care ti le doresti. in acest fel, le vei obtine.
Este imposibil sa te eliberezi de o problema la care te gandesti, caci gandindu-te la ea tu o sustii prin puterea mintii tale!

Cu cat te gandesti mai mult, cu atat mai incurcate ti se par problemele. Cu cat te gandesti mai putin, cu atat mai evidenta ti se pare Perfectiunea.

Mintea este instrumentul folosit de ego pentru a crea si pentru a reflecta universul fizic.

Lumea exterioara este proiectia mintii. Cine intelege acest lucru poate schimba imaginea proiectata.

Ce este cresterea spirituala?
CALEA SPIRITUALA NU POATE FI PARCURSA DECAT INDIVIDUAL (PRIN EFORT PERSONAL).

Cand omul o apuca pe calea spirituala si incepe sa creasca, toate tendintele sale latente - mai puternice sau mai slabe - sunt intensificate si aduse in lumina constiintei, pentru ca el sa invete sa le controleze. Nu cadea in capcana luptei intre dorinta ta de a creste din punct de vedere spiritual si dusmanii karma-ici care incearca sa te detroneze. Fii dispus sa pierzi totul pentru a-ti atinge obiectivul spiritual. Asa este normal sa se petreaca lucrurile.

Cine nu invata din experientele sale risipeste inutil aceasta comoara si amana la infinit trairea fericirii absolute. Orice experienta neplacuta ascunde o lectie care conduce catre fericire.

Cand omul alege calea spirituala, viata sa devine un paradox pentru cei din jur. Cu cat acestia incearca mai mult sa rezolve acest paradox, cu atat mai contradictoriu devine el. Adevarata putere rezida in starea de liniste si de calm. De aceea, lasa linistea ta interioara sa proclame in fata celorlalti oameni maretia caii pe care ai apucat-o.

Cresterea spirituala este o inversare a procesului evolutiv, respectiv de eliminare a tuturor limitarilor pe care le-am acumulat de-a lungul secolelor. De aceea, procesul este de durata si nu poate fi oprit nicio clipa.

Cresterea spirituala este un proces de eliberare. Pe masura ce crestem, noi devenim din ce in ce mai eliberati de comportamentul conditionat de obsesiile si de inhibitiile pe care le-am invatat anterior. Noi trebuie sa ne eliberam inclusiv de comportamentul bazat pe traditii. Aceasta libertate ne permite sa actionam sau nu, asa cum dorim.

Cine doreste sa se bucure de fericire trebuie sa opteze in mod deliberat pentru bunatate. Aceasta bunatate nu trebuie sa derive insa din obligatie sau din datorie, ci din liberul arbitru. in caz contrar, ea nu conduce automat catre fericire.

Un obstacol mai mare poate fi depasit printr-un adevar mai mare. Opozitia este ceva foarte bun, caci reprezinta o provocare si conduce la crestere.

Cu cat cresterea este mai accelerata, cu atat mai simpla devine viata. De aceea, foloseste-te de orice incercare ca de o oportunitate de crestere spirituala. 

Newsletter

Blog de carte