Telefon
Cos cumparaturi 0 produse | 0 Lei

Blog / Carte

Detalii din cartea: Am murit si m-am descoperit pe mine insami. Autor: Anita Moorjani

 Cuprinsul cartii:

    Cuvant inainte de dr. Wayne W. Dyer ... 9

    Introducere ... 15

Partea I: Cautarea Caii corecte

    Prolog. Ziua in care „am murit” ... 21

    Capitolul 1. O educatie diferita ... 27

    Capitolul 2. Multe religii, multe cai ... 39

    Capitolul 3. Pasi gresiti care m-au condus in directia corecta ... 47

    Capitolul 4. Marea mea iubire ... 57

    Capitolul 5. ingrozitorul diagnostic ... 69

    Capitolul 6. In cautarea mantuirii ... 79

Partea a II-a: Calatoria mea catre moarte... si inapoi

    Capitolul 7. Parasirea acestei lumi ... 91

    Capitolul 8. O realitate infinita, dar absolut fantastica ... 107

    Capitolul 9. Realizarea miracolului ... 115

    Capitolul 10. Dovada vindecarii ... 125

    Capitolul 11. „Doamna, oricum as privi lucrurile, ar trebui sa fii moarta!” ... 133

    Capitolul 12. Viata privita prin alti ochi ... 147

    Capitolul 13. Gasirea Caii mele ... 155

    Capitolul 14. Vindecarea este doar inceputul ... 167

Partea a III-a: Ce am inteles in urma acestei experiente

    Capitolul 15: De ce m-am imbolnavit... si de ce m-am vindecat ... 183

    Capitolul 16. Sinele infinit si energia universala ... 199

    Capitolul 17. Permisiunea de a fi tu insuti ... 215

    Capitolul 18. intrebari si raspunsuri ... 229

    Cuvant de incheiere ... 257

    Multumiri ... 259

 

Fragmente din cartea „Am murit si m-am descoperit pe mine insami - Anita Moorjani”

Introducere
Principalul motiv pentru care doresc sa imi impartasesc povestea este de a-i ajuta pe alti oameni sa nu treaca prin ce am trecut eu.

Nu sta in obiceiul meu sa le spun altora cum sa isi traiasca viata sau ce schimbari sa introduca in aceasta, chiar daca imi cer ei insisi sfatul. Prefer sa ii indrum prin exemplul meu personal si sa creez un mediu sigur in care acestia sa intre in contact cu propriul lor adevar interior.

M-am gandit de multe ori la acest lucru dupa evenimentele din iarna si primavara anului 2006, cand am trait o experienta in apropierea mortii, in urma careia m-am vindecat de un cancer pe care l-am avut in ultimii patru ani. in timpul experientei in apropierea mortii am avut acces la anumite aspecte din viata mea viitoare si am inteles ca unul din motivele pentru care m-am intors inapoi la viata mea terestra a fost acela ca experienta si mesajul meu ii vor impresiona pe multi oameni, care isi vor schimba viata in urma lor.

In acea stare dintre lumi, am inteles ca eram predestinata sa inspir mii de oameni, poate chiar zeci de mii, dar nu mi-a fost clar cum urma sa fac acest lucru. Tot ce stiam era ca voi ajuta foarte multi oameni, intr-un fel sau altul. Am trait atunci sentimentul limpede ca aceste lucruri se vor intampla de la sine, fara ca eu sa fac ceva anume. Tot ce trebuia sa fac era sa fiu eu insami si sa ma bucur de viata, devenind un canal pentru o forta mai presus decat mine.

Chiar asa s-au petrecut lucrurile: am ajuns sa vorbesc si sa scriu despre experientele mele in urma solicitarilor unor profesionisti din domeniul medical si din cel al stiintei, dar si ale unor oameni aflati in cautarea unor raspunsuri referitoare la natura lumii si a propriei lor vieti. Asa a ajuns sa vada lumina tiparului aceasta carte (detaliile in aceasta directie vor fi prezentate in capitolul 14), in care mi-am propus sa descriu ce am invatat in urma cancerului de care am suferit si a experientei mele in apropierea mortii. imi face o mare placere sa imi descriu experienta si noua intelegere care a derivat din ea, cu atat mai mult cu cat sunt constienta ca ceilalti oameni pot beneficia de pe urma acesteia.

Povestea mea incepe in partea intai a cartii, unde povestesc cum am crescut intr-o regiune in care se incruciseaza mai multe culturi cu convingeri distincte si adeseori contradictorii. Voi explica aici cum m-a modelat aceasta educatie si cum m-a condus ea la temerile care s-au manifestat mai tarziu sub forma bolii. Te voi calauzi astfel de-a lungul calatoriei mele catre stadiul de adult si al coborarii mele in inchisoarea cancerului.

In partea a doua voi explora experienta in apropierea mortii pe care am trait-o. Voi descrie aici ce am experimentat si ce am inteles in timpul acesteia, dar si ceea ce s-a intamplat in continuare. Vindecarea de cancer si cautarea unei maniere noi in care sa ma integrez in aceasta lume a fost o calatorie plina de surprize si de provocari, dar si de satisfactii uluitoare pentru mine!

Capitolul 16
Sinele infinit si energia universala
In timpul experientei mele in apropierea mortii m-am simtit conectata cu intregul Univers si cu tot ceea ce contine acesta. Am inteles atunci ca intregul cosmos este viu, dinamic si constient. De aceea, fiecare gand, fiecare emotie si fiecare actiune a mea cat timp ma manifest in corpul meu fizic influenteaza aceasta Totalitate. in acea lume a Unitatii, intregul Univers mi s-a parut a fi o simpla extensie a mea. Aceasta realizare mi-a schimbat dramatic perspectiva asupra vietii. Cu aceasta ocazie, am inteles ca noi ne cocream lumea si viata prin emotiile, gandurile si actiunile noastre.

Limbajul uman nu este adecvat pentru a descrie o realitate care nu poate fi experimentata cu ajutorul celor cinci simturi fizice. De aceea, imi vine greu sa gasesc cuvintele cele mai potrivite pentru a descrie tot ce am inteles in timpul acelei experiente. Voi incerca totusi sa fac acest lucru in cadrul capitolului de fata, impartasindu-ti cat de clar pot ce cred eu despre aceasta lume, despre rolul nostru in ea si despre cum poate fi schimbata ea in bine.

Mai intai de toate, este important sa intelegi ca experienta mea in apropierea mortii nu poate fi comparata cu niciun alt eveniment pe care l-am trait vreodata. Spre exemplu, ea nu a avut un inceput si un sfarsit ferm delimitate. A fost mai degraba o usa care odata deschisa, nu s-a mai inchis niciodata, declansand un proces continuu de dilatare a intelegerii mele si noi posibilitati care nu se epuizeaza niciodata.

Asa cum spuneam, cuvintele nu pot descrie corect aceasta experienta. De aceea, scopul capitolului de fata este mai degraba de a trezi in tine anumite emotii. Chiar si dupa ce voi termina de scris acest capitol, intelegerea mea va continua sa se amplifice si sa se dilate, conducandu-ma spre noi profunzimi. De aceea, cuvintele mele nu trebuie luate la modul literal si nu trebuie considerate un adevar suprem, caci aceasta atitudine nu conduce decat la stagnare si la cramponarea de vechile ideologii. La ora actuala, eu stiu ca toate lucrurile de care am nevoie se afla deja in interiorul meu, fiindu-mi complet accesibile atata vreme cat ma deschid in fata adevarului meu launtric. Acelasi lucru este valabil si pentru tine.

Inainte de experienta in apropierea mortii credeam, probabil datorita culturii in care am crescut, ca scopul suprem al vietii este atingerea starii de nirvana, adica evolutia spirituala pana la iesirea din ciclul renasterii si al mortii, astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa ne incarnam in dimensiunea fizica. Probabil ca daca as fi crescut in cultura occidentala, as fi crezut ca scopul suprem al vietii este sa ajung in rai. De altfel, acesta este un scop destul de comun in toate culturile: acela de a trai in asa fel incat sa iti asiguri o viata cat mai perfecta in lumea de dincolo.

i: Una dintre afirmatiile cele mai uimitoare pe care le-ai facut ca urmare a intelegerii la care ai ajuns in urma experientei tale are implicatii profunde si cu bataie foarte lunga. Ma refer la afirmatia ca noi ne putem modifica efectiv trecutul prin alegerile noastre prezente, pe masura ce viata noastra avanseaza catre viitor. Am inteles corect aceasta afirmatie?

R: Ai interpretat foarte corect ceea ce doresc sa spun. Eu cred ca momentul prezent este singurul punct temporal in care ne putem crea realitatea. Te rog sa observi ca eu nu spun (in mod intentionat) „prin care ne putem crea viitorul”, in timpul experientei mele trecutul si viitorul mi s-au parut fluide, nu fixe. De aceea am putut modifica rezultatele testelor medicale in functie de decizia mea de a ma intoarce sau nu in planul fizic.

Eu cred ca aceasta afirmatie este importanta, datorita implicatiilor sale. In cazul meu, decizia pe care am luat-o atunci continua sa imi influenteze constiinta si experienta de viata, care au devenit mai mari decat experienta in sine in preajma mortii.

i: Atunci cand ne-ai povestit despre experienta in preajma mortii pe care ai trait-o, ai spus: „Orice boala incepe mai intai de toate la nivel energetic, si abia apoi se manifesta la nivel corporal.” Ştii cumva cum se petrece acest proces si ce anume determina aparitia bolii?

R: in timpul experientei mele in apropierea mortii m-am simtit ca si cum corpul meu in forma sa solida nu exista deloc. Practic, eram energie pura. Poate ca la acest lucru se refera oamenii care vorbesc despre suflet sau despre spirit. Acea energie cu care ma identificam era infinit mai mare decat corpul meu, motiv pentru care folosesc atat de frecvent cuvantul maretie, pentru ca exact asta am simtit in timpul acelei experiente. Gandul ca aveam inclusiv un corp fizic parea iluzoriu, adevaratul meu eu fiind aceasta masa infinita de energie. Dintr-o alta perspectiva, corpul meu nu era decat un barometru care indica in ce masura am manifestat aceasta forta a vietii cat timp am trait pe pamant. in acea stare de constiinta, lumea tridimensionala mi se parea a fi „lumea de dincolo”, iar adevaratul meu eu parea a fi acea masa de energie pura.

Caracteristicile cartii „Am murit si m-am descoperit pe mine insami - Anita Moorjani”
Numarul de pagini: 264
Formatul in cm. (l x L): 13 x 20
I.S.B.N.: 978-606-8080-87-1
Traducerea din limba engleza: Cristian Hanu
Titlul original: Dying To Be Me: My Journey from Cancer, to Near Death, to True Healing
Prefata: Wayne W. Dyer
A aparut in: 2012

Newsletter

Blog de carte